Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Βιογραφικό σημείωμα


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ   ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Η Ζωή Γερούκη γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1951. Η έμπειρη ζωγράφος μητέρα της, Μαρία Γερούκη ήταν και ο καλύτερος δάσκαλός της. Ο καλλιτεχνικός περίγυρος της μητέρας της με γνωστούς αναγνωρισμένους καλλιτέχνες της εποχής στη Θεσσαλονίκη όπως ο συνάδελφος του πατέρας της δικηγόρος Κωνσταντίνος Σάλτας και ο Γιάννης Παπαδόπουλος κοντά στον οποίο συχνά δημιουργούσε, υπήρξε μία ακόμη αφορμή διάθεσης για αυτοϋπέρβαση και προσφορά. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Νομού Κοζάνης το 1965-66, λαμβάνοντας μέρος σε όλες τις εκδηλώσεις του και στις ομαδικές εκθέσεις των μελών του. Είχε τις ανώτερες σπουδές της στο Ελβετικό Ινστιτούτο Weder στο τμήμα αρχιτεκτονικής εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, λαμβάνοντας συγχρόνως μέρος σε εκθέσεις στις γκαλερί της Θεσσαλονίκης ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ το 1979 με τους Θεσσαλονικείς ζωγράφους, στο Ινστιτούτο Goethe το 1985 και στην Κοζάνη το 1987-88 και το 1990-91. Σπούδασε δημοσιογραφία το 1990-93 στο Ε.Κ.Ε.Σ. College και η ενεργή της ενασχόληση στα ΜΜΕ για 19 έτη με συνεχή παρακολούθηση σεμιναρίων και συνεδρίων σε θέματα δημοσιογραφίας, δύο δημοσιογραφικών αποστολών στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση αλλά και η ανάληψη αντιπροσώπευσης και συντονισμού δύο Ευρωπαϊκών προγραμμάτων Equal στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Ελληνικής Περιφέρειας, δεν στάθηκαν ικανά να την αποσπάσουν από την μεγάλη της αγάπη για τη ζωγραφική.
Τον Μάιο 2008 παρουσίασε ατομική αναδρομική έκθεση στη Θεσσαλονίκη και συμμετείχε σε έκθεση που διοργανώθηκε σε εκθετήριο χώρο της Τράπεζας Πειραιώς τον Ιανουάριο 2009 . Τον Μάιο του 2010 ο Δήμος Γρεβενών διοργάνωσε έκθεση με έργα της στο Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου ενώ τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης διοργάνωσε έκθεση με τίτλο ¨Τρεις Γενιές Καλλιτεχνών¨ 100 χρόνια ελληνικής ζωγραφικής – ¨Tre generationi¨ 100 anni di pittura greca τιμώντας την εικαστική παρουσία της μητέρας της –της ίδιας- και της κόρης της Νατάσας Γκοβεδάρου.
Είναι τακτικό μέλος του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, συνεχίζει την εικαστική της δραστηριότητα αδιάλειπτα προβάλλοντας τον ρομαντισμό και τις ρεαλιστικές οπτικές της ευρύτερα. Έργα της βρίσκονται σε Δημόσια κτίρια της Θεσσαλονίκης, άλλων πόλεων και σε ιδιωτικές συλλογές .

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Sea side in Chalkidiki Greece


Ετικέτες

Spring


Ετικέτες